Translate

You can use Google Translate to translate the contents of vansterpartiet.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

artikel

Jonas Sjöstedt talade om jämlikhet på Vänsterdagarna


Ekonomisk jämlikhet var i fokus när Jonas Sjöstedt talade på Vänsterdagarna i Malmö. ”Man måste vara beredd att flytta pengar och makt, från de få i toppen, till de många.” Han krävde också förändringar för att sjuka ska få det stöd de har rätt till.

– Regeringens mål att sänka sjuktalen har blivit en press på Försäkringskassan att dra in sjukpenningen för folk. Men minskade sjuktal ska ju bero på att människor blir friskare, inte på att man rycker bort deras sjukpenning. Sådana metoder hade vi hoppats skulle försvinna när vi blev av med den borgerliga regeringen. Vänsterpartiet kräver att regeringen omedelbart ändrar direktiven till Försäkringskassan och snabbutreder hur rättssäkerheten kan stärkas. De måste ta sjukförsäkringskrisen på allvar. Samhällets stöd ska finnas där för den som är sjuk och behöver det, sa Jonas Sjöstedt.

Även regeringsfrågan fanns med i talet:

– Alla ser att vi vill åt vänster, medan Centern och Liberalerna vill åt höger. Men Stefan Löfven brukar säga att han står i mitten. Hur kan man vara oförmögen att välja mellan vänster och höger? Man kan lita på Vänsterpartiet. Vi vill inte ha borgerliga partier i nästa regering. Vi är inte bara för jämlikhet i valtalen och på första maj, vi kommer att vara det varje dag efter valet också.

Läs Jonas Sjöstedts tal här (pdf)…

Kopiera länk