artikel

Torsdag kväll, jag lyssnar på Iris

Torsdag kväll, jag lyssnar på Iris i Närradion. Socialnämndsfrågor bl.a.
Skulle ha varit i studion jag också men en envis förkylning eller vad det nu är, gjorde comeback i går.

 Torsdag kväll, jag lyssnar på Iris i Närradion. Socialnämndsfrågor bl.a.
Skulle ha varit i studion jag också men en envis förkylning eller vad det nu är, gjorde comeback i går. Kan hända läkaren jag ska träffa imorgon fredag kan hjälpa mig.
Jag har egentligen inte tid att sitta hemma. Det finns en hel del att göra på partiexp. Det är ju valår nästa år.
Det har varit en del skriverier i tidningarna om en del ärenden som, ärligt talat, inte har avlöpt bra. Om vi tar det med brevet från hemtjänsten till ”kunderna” på landsbygden, har jag uppfattat, att brevet är riktat mot.
Det brevet vill jag gärna läsa. Kommunen är skyldiga att ge hjälp åt de som behöver den hjälp dom har rätt till. De flesta berörda har väl löst snöröjningen på något sätt men jag kan mycket väl tänka mig att det kan vara oplogat på morgonen då hemtjänsten ska fram. Detta är en fråga vi ska kolla upp.
Inom parentes inte bara vägarna upp till respektive fastighet utan även de statliga vägnätet. Snöröjningen är inte vad den har varit. Och jag tror inte den blir bättre med privatiseringar. Upphandling av tjänster brukar vinnas av de som kommer med det lägsta budet och ute i det verkliga livet som de flesta av oss lever i fungerar inte detta på ett för oss alla ändamålsenligt sätt.
Andra rubriker har handlat om rätten att bo ihop i slutskedet av livet.
Ärendet i fråga har vi vänsterledamöter i socialnämnden begärd att få en redovisning av.
Återkommer till detta då vi fått den redovisningen.

Kopiera länk