artikel

Vi är ju röda här uppe.

God hälsa ska man inte ta för given och inte heller var säker på att man inte blir arbetslös. För drabbas ni, då mina vänner, blir ni mycket missgynnade av moderaternas politik.

Så har snön kommit. Så här kall inledning på oktober har det inte varit på bra länge. Vad jag kan minnas så har det inte hänt sedan 6O-talet. Snö har kommit, legat kvar någon dag men sen har det tinat. Det kan hända även i år men om långtidsprognoserna stämmer så kommer det mer snö  nästa vecka. Det är väl Reinfeldts fel. Vi är ju röda här uppe.
För att skriva om annat än vädret så läste jag om en undersökning om försörjningsstöd.
ett 30-tal socialsekreterare i 17 kommuner hade fått bedöma samma ansökan. Hälften gav pengar, hälften inte. Samtidigt så kommer det uppgifter om att det dras in på bidragsnivåerna runt om i landet och det tar dessutom längre tid att få ansökan behandlat. Detta samtidigt som FK har fått direktiv om att minska sjuktalet genom att "friskförklara" långtidsjukskrivna. Dessutom har de också långa handläggningstider som drabbar de som blir sjukskrivna kortare tid hårt. De får vänta på pengarna. Om det alls kommer några. Det kan lika gärna bli avslag. Detta är fel, fel, fel.
Jag anser att sjukpenning ska betalas ut åtminstone fram till beslutet från FK har vunnit laga kraft som det heter.
Såg också ett inslag i morgonnyheterna om det svenska folket känner sig gynnade av moderat- regeringens politik. Opinionsföretget Synovate har frågat 1019 personer om detta.
43 % anser sig gynnade medan 34 % känner sig missgynnade.
Till de 43  % som känner sig gynnade vill jag bara skriva. God hälsa ska man inte ta för given och inte heller var säker på att man inte blir arbetslös. För drabbas ni, då mina vänner, blir ni mycket missgynnade av moderaternas politik.

Tycko

Kopiera länk