artikel

Vi arrangerar ett torgmöte nu på lördag.

Socialbidragen i landet har ökat med en dryg miljard det första halvåret 2009. I en del kommuner fördubblades bidragen t.o.m.
Ökat arbetslöshet, försämringar i sjukförsäkringen och att många inte har råd med A-kassan och tvingats lämna den ligger bakom.

Då var det torsdag igen. Jag har haft en del att göra denna vecka. Vi arrangerar ett torgmöte nu på lördag.
Dessutom har jag organiserat ett möte mellan vår DS-ordförande Börje Lööv och företrädare för fackföreningsrörelsen. Det blev inte av, Börje ringde mig i eftermiddag och meddelade att han var sjuk.  Så det blev inte av nu men vi återkommer senare i höst.
Men lördagens möte blir av. Vi håller till vid utescenen i vanlig ordning. Kalle grillar valfläsk och korv. Vi kokar kaffe, till det jobbet behöver jag några frivilliga.  Talare blir förutom våra egna, Ung Vänsters Lena Tjäder från Luleå samt Liselott Olsson, riksdagskvinna från Nordmaling i Västerbotten.
Underhållning var inte möjligt att ordna den här gången. Jag behöver nya kontakter på den fronten.
Jag har deltagit i en utbildning som Drogsamordnaren ordnade för oss som är utsedda av respektive nämnd att ingå i styrgruppen för drogsamordning. Utbildningen var givande. Vi hade bra diskussioner om olika aspekter på frågan. Vi funderar mycket på vårt uppdrag och vilket mandat vi kommer att ha i frågan. Det kan vara, som del av er kanske vet, svårt att få till stånd ett bra samarbete mellan förvaltningarna.
Socialbidragen i landet har ökat med en dryg miljard det första halvåret 2009. I en del kommuner fördubblades bidragen t.o.m.
Ökat arbetslöshet, försämringar i sjukförsäkringen och att många inte har råd med A-kassan och tvingats lämna den ligger bakom. Ni kan läsa om det i Kommunalarbetarens nätupplaga.
Effekterna av högerpolitiken som alliansen bedriver blir mycket tydliga när konjunkturen dyker.
En högerpolitik som går ut på att ta från de som har lite och ge åt dom som har mycket. Samma regering tar bankdirektörerna i örat för att dom är giriga. Dubbelmoral kallas det. Vi ska ta regeringen i örat och ge dom sparken  om ett år. 
Vi samlas på torget i morgon och börjar arbetet  med att ge dom sparken. Vi finns där mellan 10.30-13.00.
Välkomna.

Tycko
 

Kopiera länk