artikel

En helhetslösning för Malmberget är nödvändigt.

Det blir en artikel till idag. Dels för att det inte kommer att hända så mycket på vår hemsida de närmaste tre veckorna. Jag ska i vanlig ordning ut och jaga. Återkommer den 28 september.

 Det blir en artikel till idag. Dels för att det inte kommer att hända så mycket på vår hemsida de närmaste tre veckorna. Jag ska i vanlig ordning ut och jaga. Återkommer den 28 september.
På söndag kvällens medlemsmöte  diskuterade vi bl.a. budgeten för Gällivare kommun.
Det har, som ni sett pratats om att stänga Malmbergets simbassäng för att spara. Efter diskussioner  så kom vi överens om att Malmberget får behålla simbassäng. I stället ska vi arbeta för att få till stånd en helhetslösning för Malmberget och Gällivare. Vi vill få fart på omlokaliseringen  av både boende och offentliga lokaler.
Vi behöver börja bygga nya bostäder och offentliga anläggningar. LKAB måste lösa in de delar av Malmberget som påverkas negativt av gruvverksamheten. Då kan kommunen börja bygga nytt. Alla som bor i Malmberget måste känna sig trygga och veta att det kommer att lösa sig på ett bra sätt. Det går inte som idag att ta en  liten bit åt gången. Det blir ingen bra helhetslösning  med det sättet att ta problemen. Gruvan ger jobb och välstånd men äter samtidigt upp Malmberget. Det skapar problem för alla. Kommunmedborgarna, kommunen och även LKAB.
Det här är ett problem, anser jag, berör alla boende i Gällivare kommun.
Nyheten om den akuta avstängningen av Bergmansgatan  har nog bidragit till att få många att inse att detta måste lösas som en helhet. Inte  bit för bit.
Vi i Vänsterpartiet kommer att verka för att det blir så.

Tycko

Kopiera länk