artikel

SE bankens lösning på direktörslöner

Ett spel där vår lokala marknadliberaler, finansminister Borg, arbetsmarknadsminister Littorin och statsminister Reinfeld spelar med. Och lyckas faktiskt dupera en del. Av opinionssiffrorna att döma.

Torsdag förmiddag, en klar kyligt frisk morgon här i Gällivare. Denna vinter har i stort sett följt den normala mallen. Från årskiftet i alla fall.
Det samma kan man säga om marknaden, ni vet, det där diffusa uttrycket för världsekonomin. Marknaden följer den vanliga mallen ständigt, det som kännetecknar det är bl.a. den girighet som får oss vanliga löntagare att gå i taket. Om vi nu orkar sätta oss in i ämnet. Det är ju jobbigt att vara upprörd, om inte förbannad. Så många väljer nog att läsa eller se något annat. Något underhållande.

SE-bankens senaste giv där de går ut och höjer lönerna rejält för toppdirektörerna är något som upprör många. Att försvara det med att man tagit bort bonusarna är bara ett spel för galleriet. Den så kallade marknaden begär mer av våra skattepengar för att rädda vad dom själv har ställt till med. Det är likadant över hela världen. Vanligt folk får betala priset. SAAB varslade 750 peroner om uppsägning nu på morgonen.
De gamla kapitalisterna spekulerade inte som dagens generationer kapitalister gör. Jag läste någonstans för ett bra tag sedan, att förr var 95 % av kapitalet investerat i jobb som producerade vinster. restertande 5 % var spekulation i framtida vinster. I dag är det tvärtom,alla är ute efter snabba klipp. Dert är inte sunt. Ocvh absolut inte långsiktigt.
Alla aktörer spelar med i detta jättelika Monopolspel. Marknadsliberalerna har tagit över politiken och spelar med.

Ett spel där vår lokala marknadliberaler, finansminister Borg, arbetsmarknadsminister Littorin och statsminister Reinfeld spelar med. Och lyckas faktiskt dupera en del.  Av opinionssiffrorna att döma.
Littorin förresten, minns ni när han gick ut och utlyste tävlingen om Sveriges bästa arbetare?
Jag har ett tips åt herr Littorin, utse Sveriges girigaste direktör/finansman eller kvinna.
Pris? Har ni som eventuellt läser detta förslag på ett lämpligt pris?
Maila förslaget till [email protected] eller [email protected]
Så väljer jag ut några tips om två veckor.

Tycko

Jag glömde en sak, i dag den 12 mars  det är 556 dagar kvar till valet då vi ska ge högerregeringen  sparken.

Kopiera länk