artikel

Torsdag

En vecka med många besök på exp.
Trevligt. Diskussioner om kyrkopolitik, utrikespolitik, väder och vind m.m.

 Ytterligare en vecka är avverkat snart.  En vecka med många besök på exp.
Trevligt. Diskussioner om kyrkopolitik, utrikespolitik, väder och vind m.m.
Och inte minst, frågan om hur det kan komma sig att ett LSS-ärende kan bedömas så olika av Försäkringskassan och socialförvaltningen på kommunen.
FK bedömer behovet av stöd till 9,7 timmar i veckan, socialförvaltningen bedömer å sin sida behovet till 39,3 timmar i veckan. Personen i fråga har ansökt om 56 timmar.
Ska framtiden innebära att bedömningarna blir hårdare, hjälpen minimeras för de som behöver stöd och hjälp med att klara av sin vardag.
Dessutom blir en konsekvens av detta att kostnader som staten har stått för förs över till kommunerna i allt större utsträckning.
Det får mig att reflektera över den finanskris, som enligt min uppfattning finansmarknaden själv har skapat. Regeringen ger ju som ni säkert har noterat inget åt kommunerna som börjar få ekonomiska bekymmer  på grund av nämnda regerings skattesänkningar och frysta statsbidrag.
Regeringen avser att stödja bankerna med ytterligare 50 miljarder av våra gemensamma skattemedel. För att öka utlåningen, vilket i och för sig behövs för att få fart på ekonomin. Men och åter men, vad ställer man för villkor för bankerna?
Ganska beskedliga, mild uttryckt. Alla aktörer på finansmarknaden borde vara återbetalningsskyldiga. Låna ut skattepengar är en sak, ge bort dom är inte acceptabelt.
FÖR OM SKATTEPENGAR SKA ANVÄNDAS TILL ATT STÖDJA MARKNADEN SÅ SKA STATEN SELA "HÄSTEN" MARKNADEN OCH STYRA DEN ÅT RÄTT HÅLL FÖR EN LÅNGSIKTIGARE POLITIK.
Skattepengar ska även räcka åt alla som behöver stöd och omsorg.
Tycko

Kopiera länk